Tror de viktigaste parametrarna att lägga till är max/min utjäsningsgrad och max/min jästemperatur när du ska lägga till jäst i BS för att programmet ska kunna räkna med jästen i receptet. Sedan också ifall det är torrjäst eller flytande jäst. Så så svårt är det inte så länge man har rätt värden ifrån tillverkaren. Men denna gången verkar dom inte ge dessa värden i sin produktinfo faktiskt.. Dom skriver att utjäsningsgraden är hög och den är lågflockulerande i alla fall. Sedan att den jäser bäst i 17c och uppåt. "Saison beers are quite unique to brew. During fermentation, cooling is not normally used, allowing temperature of fermentation to increase." Är det inte så att saison-jäsning kan ske i ganska varma temperaturer?
Jag skulle i alla fall inte oroa mig så mycket om jag inte fick in värdena just på denna jästen helt perfekt i programmet faktiskt. Det är mer en receptteknisk grej så du kommer ihåg vilken jäst du använde och hur du jäste den inför nästa gång så du kan repetera det om det blev gott..
Har du sett annars att du kan ladda hem och importera alla maltsorter från t.ex. Maltmagnus till Beersmith? Det underlättar en del!