Hej!
Ser detta rimligt ut? Vill ha en röd IPA med mycket citrus i och har sedan tidigare god erfarenhet av just citra. Humlingsschemat snodde jag från ett annat recept jag hittade. Tänkte hålla jästemperaturen nere eftersom även det ska påverka citrustonerna.(tydligen?) Det är mycket carared tycker jag men det är svårt att få en uppfattning om hur mycket färg det blir i beersmith. Weyerman tycker att maxgiva är 25%...
Om jag fick önska så vill jag också ha en lätt karamellsmak i eftersmaken men det kanske är att pusha lyckan?
(Som jag kämpar med för glatta livet).
Vetemalten tänkte jag för lite mer head retention. Kanske onödigt?
Style: American IPA (21A)
Boil Size: 10.00 l Style Guide: BJCP 2015
Color: 16.8 EBC Equipment: 10 Liters dunk
Bitterness: 53.8 IBUs Boil Time: 60 min
Est OG: 1.060 (14.6° P) Mash Profile: Single Infusion, Medium Body, No Mash Out
Est FG: 1.016 SG (4.0° P) Fermentation: Ale, Two Stage
ABV: 5.8% Taste Rating: 30.0
Ingredients
Amount Name Type #
50.0 g Wheat Dry Extract (15.8 EBC) Grain 1
1.20 kg Light Dry Extract (15.8 EBC) Grain 2
20.0 g Citra [12.0%] - Boil 60 min Hops 3
5.0 g Cascade [5.5%] - Boil 10 min Hops 4
5.0 g Citra [12.0%] - Boil 10 min Hops 5
5.0 g Cascade [5.5%] - Boil 1 min Hops 6
5.0 g Citra [12.0%] - Boil 1 min Hops 7
5.0 g Cascade [5.5%] - Boil 0 min Hops 8
5.0 g Citra [12.0%] - Boil 0 min Hops 9
1 pkgs American Ale II (Wyeast Labs #1272) Yeast 10
400.0 g Carared (39.4 EBC) Grain 11
15.0 g Cascade [5.5%] - Dry Hop 0 days Hops 12
15.0 g Citra [12.0%] - Dry Hop 0 days