Återanvända "Chimay-jäst"?
Postat: onsdag 2023-03-15 11:52
Jag har sedan länge sparat flaskornas bottensats från såväl "Chimay blå", som "Chimay Grand Reserve".
Tanken har varit att testa att använda jästen vid bryggning av en Belgisk Ale, istället för den jäst jag då brukar använda: "WLP 500 Monastery Ale".
Jag läste någonstans att man vid flaskning av ovanstående öl tillsätter en extra jäst för flaskjäsningen.
Detta skulle då innebära att man med uppsamlad och sparad jäst ej skulle använda ursprungsjästen, och därmed få ett okänt resultat av "flaskningsjästen".
Har någon här tillförlitlig information om ovanstående?
Tanken har varit att testa att använda jästen vid bryggning av en Belgisk Ale, istället för den jäst jag då brukar använda: "WLP 500 Monastery Ale".
Jag läste någonstans att man vid flaskning av ovanstående öl tillsätter en extra jäst för flaskjäsningen.
Detta skulle då innebära att man med uppsamlad och sparad jäst ej skulle använda ursprungsjästen, och därmed få ett okänt resultat av "flaskningsjästen".
Har någon här tillförlitlig information om ovanstående?