Sockerlag i jäsning - behövs primningssocker?
Postat: lördag 2019-08-10 08:22
Hej alla och god morgon lördag!
Detta är nog mitt första inlägg på forumet efter ett par månader som lurker
Jag har en fråga om sockerlag och primnig:
Jag har hittat ett par olika recept (t.ex på beersmith) där det står att man ska tillsätta sockerlag vid jäsning, för att få upp alkoholen i slutprodukten, ofta efter en viss utjäsningsnivå, typ 70%.
Så med det scenariot i åtanke är min fråga:
Påverkar en sådan sockerlag antalet gram socker/liter man bör använda för primning? Eller behövs det ens primningssocker vid flasktappning?
Ofta tillsätts sockert i kilovis enligt recepten, och väldigt sent I jäsningen. Känns som att det borde finnas massor kvar i grönölet
Mvh
Hundkoja
Sent from my Pixel XL using Tapatalk
Detta är nog mitt första inlägg på forumet efter ett par månader som lurker
Jag har en fråga om sockerlag och primnig:
Jag har hittat ett par olika recept (t.ex på beersmith) där det står att man ska tillsätta sockerlag vid jäsning, för att få upp alkoholen i slutprodukten, ofta efter en viss utjäsningsnivå, typ 70%.
Så med det scenariot i åtanke är min fråga:
Påverkar en sådan sockerlag antalet gram socker/liter man bör använda för primning? Eller behövs det ens primningssocker vid flasktappning?
Ofta tillsätts sockert i kilovis enligt recepten, och väldigt sent I jäsningen. Känns som att det borde finnas massor kvar i grönölet
Mvh
Hundkoja
Sent from my Pixel XL using Tapatalk