Sida 1 av 1

Mjölkchoklad stout/porter recept hjälp

InläggPostat: torsdag 2020-10-15 21:43
av Hopfentaube
Tjenare, har planer på en julöl som jag vill smaksätta efter familjens favorit choklad romerskabågar / Apelsinkrokant.

Då söker jag ett recept med så lite kaffe, lakrits och rostade smaker som möjligt. Apelsinbiten har jag koll på men känner mig helt nollad på alla mörkare rostade malt sorter.

Humle blir citra eller liknande c humle som sätts på sent i koket, därefter ekologisk kallpressad apelsinolja i sekunderjäsningen.

Så vad har ni för förslag på maltsorter ?

/ Hopfentaube


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Mjölkchoklad stout/porter recept hjälp

InläggPostat: torsdag 2020-10-15 22:24
av Hövdingen
Någon form av dehusked roasted (bitterless black eller Carafa Special I) och low coloured chocolate malt. Välj proportioner själv och satsa på <7-8%. Detta kommer inte ge ett kolsvart öl men om du gör en stout ska den dels vara kolsvart och dels ha rosatat korn i, vilket kompenserar för den mörkbruna färgen men ger samtidigt en kraftigare rostad smak.