Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Ove k » söndag 2023-09-24 10:16
Vi köpte en burk 5.2 från Humlegården eftersom det lät smidigt och kul att prova.
Vi doserade efter anvisningen och efter jäsning finns det en klart sursyrlig ton i ölet.
Vi har fått den den tonen någon gång förut och har varit rätt säkra på att vi feldoserat mjölksyran vid mäskningen.
Vi mäter PH med pappersstickor så ingen direkt vetenskaplig metod. Vi mätte inte den här gången eftersom stickorna var slut.
Vi bryggde en Kölsch som vi gjort några gånger tidigare med gott resultat så inga nyheter där.
Nu står det på flaska så vi får vänta några veckor innan avsmakning. Det kan ju hända att den balanserar ut sig…..
Är det någon annan som provet PH stabilisatorn från Humle och isåfall med vilket resultat?
-
Ove k
- Helmaltsbryggare

-
- Inlägg: 31
- Blev medlem: fredag 2022-02-04 15:22
av ekstedt » söndag 2023-09-24 22:30
Det finns ganska stor enighet i bryggvärlden om att det där väsentligen är en bluffprodukt.
-
ekstedt
- Munk

-
- Inlägg: 2929
- Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
- Ort: Göteborg
-
av Ove k » måndag 2023-09-25 07:40
Jag har en känsla av att vi kommer att sälla oss till samma åsikt. Tack!
-
Ove k
- Helmaltsbryggare

-
- Inlägg: 31
- Blev medlem: fredag 2022-02-04 15:22
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 30 gäster