Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Djonk skrev:Jag har inte använt just den, men dina två paket är inom spannet för normal pitch.
https://www.brewersfriend.com/yeast-pitch-rate-and-starter-calculator/ skrev:Kaiser located a study which reports the following data on dry yeast ranging from 8-18 billion cells per gram:
Yeast B cells/g
Safale K-97 14
Safale S-04 8
Safbrew T-58 18
Safbrew S-33 16
Saflager S-23 10
Saflager S-189 9
Adapted from: Van Den Berg, S., & Van Landschoot, A. (2003). Practical use of dried yeasts in the brewing industry. CEREVISIA, 28(3), 25-30 (Table 1).
Djonk skrev:En annan aspekt är att man inte vet riktigt hur många celler jästpaketet innehåller.https://www.brewersfriend.com/yeast-pitch-rate-and-starter-calculator/ skrev:Kaiser located a study which reports the following data on dry yeast ranging from 8-18 billion cells per gram:
Yeast B cells/g
Safale K-97 14
Safale S-04 8
Safbrew T-58 18
Safbrew S-33 16
Saflager S-23 10
Saflager S-189 9
Adapted from: Van Den Berg, S., & Van Landschoot, A. (2003). Practical use of dried yeasts in the brewing industry. CEREVISIA, 28(3), 25-30 (Table 1).
Det kan vara så att du når upp i dina 0,75M/mL/°P även om tillverkaren garanterar betydligt mindre mängd.
Hövdingen skrev:Jag har upplevt att den lätt ger mycket högre alkoholer.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 97 gäster