Klarningsmedel "chitosan" (Mangrove Jack's)

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Klarningsmedel "chitosan" (Mangrove Jack's)

Inläggav Rotsac » tisdag 2019-10-08 08:25

Har ni några erfarenheter av "Klarningsmedel chitosan, veganskt rinnande klarningsmedel" från Mangrove Jack's?

Jag flasktappar, och vill alltså inte riskera att kolsyra ej bildas.
Medlet ska tydligen vara lämpligt att användas mellan 14 grader till rumstemperatur, med bäst verkan vid 14 grader får man väl förutsätta.

Ska man våga sig på detta, tro?
Vid vilken temperatur?
Räcker det med 1 dygn för 20 Liter?
Rotsac
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 681
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16

Re: Klarningsmedel "chitosan" (Mangrove Jack's)

Inläggav assistredo » onsdag 2019-10-09 14:30

"Veganskt" är nog helt fel tror jag. Såvitt jag vet är chitosan tillverkat av skalen från skaldjur där skalen består av kitin.
Björn Petersson
Användarvisningsbild
assistredo
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1483
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:50
Ort: Linköping

Re: Klarningsmedel "chitosan" (Mangrove Jack's)

Inläggav Rotsac » onsdag 2019-10-09 15:23

assistredo skrev:"Veganskt" är nog helt fel tror jag. Såvitt jag vet är chitosan tillverkat av skalen från skaldjur där skalen består av kitin.


Det finns flera typer. Den som är framställd av skalen från skaldjur är avsedd för vin.
Den aktuella produkten beskrivs som : "-Den här produkten är GMO-fri och framställd från svamp".

Chitosan.jpg
Rotsac
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 681
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 53 gäster