Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av peterg » fredag 2019-09-13 11:29
För 2 dagar sedan satte jag en ale på fermentering och jästen var US-05 i 6:e generationen. Vörten, 13,5 liter, hade ett og på 1052 och jag pitchade ca 0,5 liter jäst med 15 grader. Sedan in i kylen på 17 grader. Idag är värdet ca 1022 och jag tycker att det går lite väl fort men har det någon betydelse? Skulle jag tagit mindre del av jästkakan?
Eftersom jag har har en Tilt hydrometer är det lätt att följa fermenteringen.
-
peterg
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 206
- Blev medlem: fredag 2016-10-28 19:45
- Ort: Stockholm
av ekstedt » fredag 2019-09-13 14:08
peterg skrev:För 2 dagar sedan satte jag en ale på fermentering och jästen var US-05 i 6:e generationen. Vörten, 13,5 liter, hade ett og på 1052 och jag pitchade ca 0,5 liter jäst med 15 grader. Sedan in i kylen på 17 grader. Idag är värdet ca 1022 och jag tycker att det går lite väl fort men har det någon betydelse? Skulle jag tagit mindre del av jästkakan?
Eftersom jag har har en Tilt hydrometer är det lätt att följa fermenteringen.
Helt normalt för US-05.
-
ekstedt
- Munk
-
- Inlägg: 2933
- Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
- Ort: Göteborg
-
av peterg » onsdag 2019-09-18 15:03
Men det hade kanske räckt med 2 dl?
-
peterg
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 206
- Blev medlem: fredag 2016-10-28 19:45
- Ort: Stockholm
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 52 gäster