Avstannad kveik, vad gör jag nu?

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Avstannad kveik, vad gör jag nu?

Inläggav filip » lördag 2019-08-17 19:49

Jag provade att brygga en enkel ale med norsk kveik-jäst.

* OG = 1.053
* Förväntad FG = 1.011
* Pitchade jästen vid 36 grader
* Ingen jästnäring (har aldrig provat)

Tyvärr stannade jäsningen efter tre dagar på 1.020. Nu har det gått två veckor till och den ligger fortfarande på 1.020. Vad jag har förstått kan det bero på för låg OG och avsaknad av jästnäring.

Vad borde jag göra nu? Vågar jag flaska eller ska jag försöka kicka igång jäsningen igen på nått sätt?
filip
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 12
Blev medlem: söndag 2017-05-14 19:16

Re: Avstannad kveik, vad gör jag nu?

Inläggav ekstedt » lördag 2019-08-17 20:30

Här har du lite felsökning och tips på åtgärder: https://fabrikorekstedt.blogspot.com/20 ... sning.html
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2672
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot], Hövdingen och 4 gäster