Rehydrera torrjäst

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Re: Rehydrera torrjäst

Inläggav Cobrac » måndag 2019-09-16 21:39

ekstedt skrev:
Cobrac skrev:Vad är deras rekommendation angående vörtstyrka?


Ingen, vad jag harsett.


Fick svar från Fermentis:

Many thanks for your interest in Fermentis yeasts.
Our yeast range is certified “easy-2-use”, meaning that you can pitch the yeast directly into the wort without any performance difference compared to prior rehydration.
This is allowed by improvements of our production process, especially the drying step.
No need to use any rehydration agent such as GoFerm considering that Fermentis yeasts are already rich in sterols.

The maximum Plato depends on the strain, still you can safely pitch the whole range up to 18°P min.

The cell count at 50 - 80g/hl is sufficient for a good start in fermentation: we don’t recommend starters as this is more time consuming and risky regarding infections.
Cobrac
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 256
Blev medlem: tisdag 2016-09-06 13:05

Re: Rehydrera torrjäst

Inläggav ekstedt » onsdag 2019-09-18 13:49

Instressant det där med förbättringen av processen. Kan förklara att det var lite mer tvetydiga bud för 5-10 år sedan.
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2683
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg

Föregående

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster