Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Rotsac » tisdag 2019-10-08 08:25
Har ni några erfarenheter av "Klarningsmedel chitosan, veganskt rinnande klarningsmedel" från Mangrove Jack's?
Jag flasktappar, och vill alltså inte riskera att kolsyra ej bildas.
Medlet ska tydligen vara lämpligt att användas mellan 14 grader till rumstemperatur, med bäst verkan vid 14 grader får man väl förutsätta.
Ska man våga sig på detta, tro?
Vid vilken temperatur?
Räcker det med 1 dygn för 20 Liter?
-
Rotsac
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 681
- Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16
av assistredo » onsdag 2019-10-09 14:30
"Veganskt" är nog helt fel tror jag. Såvitt jag vet är chitosan tillverkat av skalen från skaldjur där skalen består av kitin.
Björn Petersson
-
assistredo
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1483
- Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:50
- Ort: Linköping
av Rotsac » onsdag 2019-10-09 15:23
assistredo skrev:"Veganskt" är nog helt fel tror jag. Såvitt jag vet är chitosan tillverkat av skalen från skaldjur där skalen består av kitin.
Det finns flera typer. Den som är framställd av skalen från skaldjur är avsedd för vin.
Den aktuella produkten beskrivs som : "-Den här produkten är GMO-fri och framställd från svamp".
-
Rotsac
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 681
- Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 82 gäster