Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
Detta är min upplevelse efter ca 40 bryggningar.MCMLXXXII skrev:"Hur gör du" är väl min fråga i så fall. Har själv 20+ bryggningar på Grainfather och har aldrig bränt något.
Det enda problem jag haft överhuvudtaget är att pumpen har krånglat någon enstaka gång, men det var inte svårare än att slå av, vänta en stund och slå på igen.
140cab skrev:Värmer till 44 grader och rör i malten och öppnar kranen försiktigt. Sedan när verket värmer för att komma till nästa mäsksteg så löser säkringen ut. Har även provat med att begränsa effekten via extern effekreglering till runt 1,2 kw men ingen skillnad. Vet inte vad jag skall ta mig till.
Rotsac skrev:Felet du gör är att värma mäskvattnet till endast 44 grader, och sedan tillsätta malten!
Det ger garanterat dina "problem".
Varför i hela hela världen gör du inte som man ska....?
Dvs. värm mäskvattnet till förslagsvis 64-68 gradder, tillsätt SAKTA malten i SMÅ mängder, och rör OFTA och FÖRSIKTIGT.
Öppna sedan ventilen för pumpen SAKTA.
Se även självklart till att INTE ha alltför finkrossad malt, med en massa mjöl.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst