För lite bilder ifrån mina försök kolla här .
https://www.shbf.se/bryggaren/viewtopic ... 1&start=30Lite kortfattat hur jag gör.
Håller till i en en källare som har kring 15 grader för att hålla tillbaka mögeltillväxten under mältprocessen.
Har 2 st jäshinkar varav den ena har jag borrat hål i. Blötlägger med ena hinken under ca 8 timmar för att sedan hälla över allting i hinken med hål i. Låter det lufta i typ 8 timmar för att sedan blötlägga igen. Det brukar bli en 3 -4 st omgångar innan man ser att det börjar gro. När det sker så häller jag över allting till en större plastback för att enklare kunna röra om. Rör om morgon och kväll och om det känns torrt så tillsätter jag lite vatten. Låter grodden växa ut ungefär lika långt som kornet är långt. En annan metod är att dela kornet för att avgöra hur långt den invändiga grodden har kommit. Den skall vara mellan 75 - 100% framme till att börja titta ut på andra sidan.
När det är dags så fläktar jag det i 2-3 dagar så att kornet känns hårt när man tuggar på det. Efter det så tumlar jag allting i en påse i 2-3 timmar för att grodden skall lossna.
Min egen malt ger dåligt utbyte. Enligt beräkningar så hamnar jag bara på kring 40%.
För karamell malt torkar jag i ugn med stigande temp.