Moderatorer: martinb, Webbgrupp
niklas_n skrev:Låter ju som en rätt bra lösning. Hur ska du producera vörten som du ska koka?
Djonk skrev:40.000W - det var inte dåligt och mantelkylning. Om du kan ha i påse/påsar med omrörningen på verkar det strålande.
Djonk skrev:Nä, trodde att du ville köra BIAB. Visst blir det ganska stora påsar, 10-20kg malt för normalstark öl, men du kan alltid dela upp på flera om det blir för tungt.
Kan du kyla med locket på kanske det inte gör så mycket om det tar lite tid, bara man räknar med hur det påverkar smak/aromhumle (kanske bättre att köra med hopstand istället)
Djonk skrev:Ja det är bara att dubbla i stort sett. Skulle testa med omröraren också, har du tur behövs kanske inte spiralen ens och syre vill man ju ha i den kylda vörten åtminstone, för mycket lär det inte bli.
Du kan göra riktigt stora påsar av IKEAs Teresia:
https://m2.ikea.com/se/sv/p/teresia-ski ... -90232331/
Välj storlek/antal efter vad som blir praktiskt för dig. Låter som att grytan kan ta hand om mäsken smidigt om den kan röra om samtidigt.
Bagman skrev:Har du någon bottenventil i grytan ?
Djonk skrev:Men elektronisk tippning låter kul
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 17 gäster