av KungfuElvis » fredag 2015-10-09 21:32
Hoppas att någon förstår hur jag menar i det här inlägget, risken finns att det bara är jag som missuppfattat saker och ting.
Jag har skapat en profil för min gryta och allt sånt ... ALLAFALL, mitt problem:
Jag har suttit i flera timmar nu och försökt få till en egen "mash profile" i Beersmith pga att jag vill brygga en öl på ett recept jag hittat i Beersmith som är tänkt för BIAB men inte använder någon lakning (BIAB FULL BODY). Jag är inte riktigt säker på att jag får till någon "Mash profile" men sen började jag fundera på om jag inte bara kan använda den mash profilen som är från början (=Mash Notes: Brew in a bag method where the full boil volume is mashed within the boil vessel and then the grains are withdrawn at the end of the mash. No active sparging is required. This is a full body beer profile) och ist bara köra maxi-biab för att få till den volymen som är tänkt för receptet? Anledningen är att enligt receptet så behöver jag en kastrull som är 29 liter efter att ha gjort alla inställningar.
Det jag undrar är nog helt enkelt:
Tänker jag rätt i att så länge batch sizen är samma som i originalreceptet (BIAB FULL BODY i detta fall) så kan man laka (maxi-biab) för att nå samma resultat som i receptet som är gjort för en större gryta och utan lakning?
Jävlar vad rörigt dethär blev! Hoppas att någon förstår hur jag menar...