Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Lindh skrev:Då återstår bara problemet att få en riktigt klar öl efter torrhumling i fat...
Lindh skrev:Ja från och med nu blir det ingen mer torrhumling (eller ens sekundärflytt) till ny hink. Då återstår bara problemet att få en riktigt klar öl efter torrhumling i fat...
ScrotzaN skrev:Headspace spelar bara roll om du inte fyller sekundären med kolsyra. Finns en amerikansk bryggare som råkat ut för just detta då han kallkraschade öl i en hink med headspace. Ifall han inte hade headspace lr fyllde med kolsyra så undviker du problemet dock.
ScrotzaN skrev: Ska man få bort allt behöver man köra vakuum, fylla med koldoxid eller kvävgas (helst koldoxid i detta fall), köra vakuum och fylla igen.
Bee skrev:Kallkrasch och syrefri överföring mellan två corneliusfat? Då kan du ju provsmaka bort böset som ligger runt stigröret.
assistredo skrev:Jag brukar fylla mina fat och även Better Bottle någon gång till bredden med vatten, testat även med kokhett vatten - desinfektion på köpet(ej Better Bottle) . Sedan trycker jag ut allt vatten med koldioxid. Vid omtappning kopplar jag sedan vätskeingången på fatet till kranen på jäshinken samt leder en slang från gasingången på fatet till hålet för jäsröret på jäshinken. Jäshinken får stå högre än fatet givetvis. Min Better Bottle har kran.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 55 gäster