av Kim » söndag 2010-04-18 17:13
Nej bord har aldrig behövts, det ordnar SHBF med. Glas följer ju med inträdet så det behövs inte heller.
Kör du med flaska behöver du ölbackarna, en öppnare. Vissa häller upp ölen i bringare, för att inte få med bottensatsen. Hur man vill göra här är helt upp till en själv att avgöra hur man vill ha det.
Har du ölen på kegg behöver du ölen och tapputrustningen. Glöm inte att ta med koldioxid. Skulle väl kunna lånas av grannen om det kniper, men om alla tänker så blir det ju problem.
Vissa bygger barer etc., andra har en tapp på en bräda, andra har ingenting mer än en enkel plasttapp. Allt fungerar, så det där mer upp till dig vad du vill göra. En del har skyltar och annan reklam för sin öl. Många har bryggprotokollen för att dela med sig av recepten. Bröd, choklad, korv och annat som passar till ölen och kan smörja publiken kan kanske vara något att tänka på, men absolut inte nödvändigt. Det är helt enkelt helt upp till dig vad du vill göra av det och vad du tror passar till just din öl. Det finns de som vunnit på att de kört med "smörja publiken saker", men det finns samtidigt de som vinner utan alla attiraljer också.
I övrigt så ta gärna med handduk för spill och kanske en stol om du vill sitta. Verktyg för meck och annat som kan tänkas behöva får man fundera på vad man vill ha. Har du gott om plats ta med en egen spillhink för öl. SHBF brukar ha spillhinkar, men många har egna för att hålla snyggt runt sitt eget revir.
// Kim
Snart så är partyt över - äntligen.