Hur var det nu egentligen? Ljust och grönt glas skyddar inte mot oxidering,
men brunt gör det?
Moderatorer: Anders Boström, Webbgrupp
*** Brev nr. 12099 till Bryggaren skickat av "Anders Hjort" <sigdarvePÅhotmailPUNKTcom> ***Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<
Hur var det nu egentligen? Ljust och grönt glas skyddar inte mot oxidering,
men brunt gör det?
__________ NOD32 1.1542 (20060516) Information __________
This message was checked by NOD32 antivirus system.
http://www.eset.com
Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse ([email]bryggarenPÅmollehemPUNKTse[/email]) <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<
Hoppas jag minns rätt nu men i "systembolagsljus" klarar flaskorna
olika tid innan oxidering:
Ljus: 3 dagar
Grön: 3 veckor
Brun: 3 månader
Minns jag fel hör väl Peter och Jessica av sig.
Graden av oxidering är ju olika men de öl som flasktappas på ljusa
flaskor är väl alltid så svaga att oxideringen blir högst märkbar(kass
smak), medan en belgare i somliga fall kan få en klädsam oxidering?
/Rick
----Ursprungligt meddelande----
Från: sigdarvePÅhotmailPUNKTcom ([email]sigdarvePÅhotmailPUNKTcom[/email])
Datum: May 17, 2006 5:05:16 AM
Till: Prenumeranter_BryggarenPÅmollehemPUNKTse ([email]Prenumeranter_BryggarenPÅmollehemPUNKTse[/email])
Ärende: [Bryggaren] färg på glas
*** Brev nr. 12099 till Bryggaren skickat av "Anders Hjort"
<sigdarvePÅhotmailPUNKTcom ([email]sigdarvePÅhotmailPUNKTcom[/email])> ***Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse ([email]bryggarenPÅmollehemPUNKTse[/email]) <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<
Hur var det nu egentligen? Ljust och grönt glas skyddar inte mot
oxidering,
men brunt gör det?
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 17 gäster