För två veckor sedan stod jag med en stor korg äpplen som skulle hivas på komposten. Kändes dumt så jag hittade en juice-maskin och fyllde en 10-liters hink med äppeljuice + en skvätt Voss kveik från en gammal jästkaka. Jag kan inget om cider, men tänkte att det inte borde vara svårare än så.
Igår kollade jag hur det hade gått. Ren och fin smak men väldigt sur. FG=1.004 så jag flaskade med 6 gram socker per 33cl flaska (3x normal mängd) med tanken att pastörisera flaskorna när kolsyran är lagom och på så sätt få lite restsötma. Detta är förmodligen ett gammalt familjerecept på flaskbomber, men jag tänker jag ska öppna en flaska titt som tätt för att ha koll. Nu står dom och puttrar inomhus med 23 grader i rummet.
Vad tror ni, vågar jag vänta en vecka innan jag öppnar första flaskan för att kolla kolsyran? Det blev bara 25 flaskor så jag vill helst inte testa i onödan.