Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Hövdingen skrev:Är det inte i färdigjäst grönöl pH är 0.2 mindre?
Per kilo malt och tiondel, så om jag brygger med 1 kg malt och vill gå en tiondel ner från 5.2 till 5.1 så tillsätter jag ungefär 0.3 ml mjölksyra. 2 kg blir 0.6 ml, 2 kg ner från 5.2 till 5.0 blir 1.2 ml osv. Observera att jag tar mindre mjölksyra i vört med mycket rostat i sig.Karl R skrev:menar du då per kilo malt eller per kilo vört?
Sen brukar man ju prata om att mjölksyran slår igenom smakmässigt om man tillsätter mer än 0,25 ml/l vatten i inmäskningen. Inget du upplevt? Den siffran har väl varit uppe för debatt och jag vet inte alls om den stämmer, men kom ihåg den från nån wiki som jag läste på mycket för några år sen.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 29 gäster