Hej!
Hällde precis ut 24 33cl med en klon av Beerblioteks Bobek Citra. Igår hade dom kolsyrejäst 2 veckor på flaska och idag skulle det provas! Kaos! Välde ut skum! Den kylda flaskan va något mindre tryck i men det pös ändå över ordentligt. Bryggt med biab. En moccabit per flaska vid flaskning. Var ska jag leta felkälla? Var noggrann med rengöring hela vägen men kan självklart varit något skit någonstans. Lite varmt vid mäskningens början, ca 74 grader. Vet dock inte om det kan göra att det blir fontäner? Recept fick jag med hjälp av ölkompaniet i göteborg, utgår från att dom har koll och att felet ligger hos mig eller utrustningen. Jästen som användes var Lallemand new england east coast. Jäsningen kom igång bra och höll på för fullt ca 2 dygn, därefter lugnare. Torrhumlade dag 10 i jäskärlet. Ös på med tankar och ideer! Tänker testa samma recept snart igen och sanera allt väldigt noga! Tack på förhand!