Jag gör oftast lika stora batcher som du och har två 11L-fat och två 19L-fat. Tycker 11L är en perfekt storlek att hantera, men det är ju en högst personlig preferens såklart.
Jag tappar numera också över hela batchen från fat till flaska när kolsyran nått rätt nivå, för hållbarheten över tid är bättre på flaska än på fat som jag upplevt det. Tror det beror på att fatet alltid kommer ha en viss syreinblandning i utrymmet ovanför ölen medan flaskning från fat till flaska med kapsylering på skum förmodligen tar ner syrenivån i flaskan mycket mer.
Det handlar ju mycket om vilken volym du kommer brygga i framtiden, kommer du vilja expandera så är större fat nu direkt viktigt. Men om du tvärtom oftast kör på mindre volym, och kommer fortsätta med det, så slösar du ju bort både CO2 och desinficeringsvätska med större fat i onödan.
Å andra sidan är det oftast inga problem att sälja fat i 9-11L-klassen om du ångrar dig. Brukar va rätt populära att ha vid sidan av sina 19L.
Skickat från min iPhone med Tapatalk