av Pilsnerkokaren » söndag 2020-02-09 11:18
När det skulle stoppas korv för ett antal år sedan var det mycket populärt att göra kryddstarka varianter. Och visst, om en pepparkorv smakar peppar har man ju lyckats, men sen om den är god kan ju diskuteras.
Att i den vevan göra prinskorv var lika "underligt" som att brygga industrilager idag. Min känsla är dock att det blir fler och fler som brygger lager, men det var rätt ensamt när jag började brygga. "Hur man brygger lager? Drick en god IPA, pissa i en flaska och du har en lager" Jo, det förslaget har kommit mer än en gång när det diskuterats recept på lager.
Samma sak med whiskey, när det blev en vurm var det "fint" att dricka Laphroaig. Kan väl säga att den har en tydlig rökighet, inte riktigt i min smak. Jag försökte att lära mig men till slut bestämde jag mig för att dricka de sorter jag tyckte om, inte de som var "inne" att dricka.
Varför mikrobryggerier helst säljer IPA/DIPA? Fram till för något år sedan var det segmentet tämligen tunt på bolaget så det var nog lättare att sticka ut och synas där än på ljus lager hyllan. Det har nog blivit betydligt svårare nu.
För egen del tycker jag nog att de flesta öl som säljs på bolaget inte är av någon högre kvalité, oavsett om det är lager, IPA eller annan sort. Vid de tillfällen jag köpt något för att prova har de oftast hamnat i vasken. En sak har jag märkt, ofiltrerad öl ska vara grumlig, det är fint, så bryggerierna har råg i maltnotan för att uppnå det. Men varför det skulle vara exklusivare vet jag inte.