Har bryggt massor med öl tidigare, där jag har kört med maltkoncentrat på burk. Brukade bli bra resultat, så nu har jag tagit ett steg till, och köpt ett bryggverk.
Första batchen blev en Amber Ale enligt följande:
3.2kg Pale Ale
1.2kg Munich
0.25kg vetemalt
0.2kg Crystal 50
0.1kg Special B
0.05kg Carafa 2 Special
Blev två raster, 50 grader i ca 25 min och 65 grader i 90 min, samt utmäskning i 10 nin vid 78 grader.
För humle använder jag 30g Amarillo i 60 min, Azacca 30g/25 min, Azacca 20g/10 min samt Ekuanot 30g/10 min
Jäst blev 2 påsar Mangrove Jacks Empire Ale MI5
Lärde mig mycket av första koket, bland annat att ha en bra fläkt för att suga bort all ånga.
MEN! fick problem med att Bazooka filtret satte igen. Så jag var tvungen att stoppa ned armen och skruva bort det. (Tvättade mig noga innan, så jag hoppas det hjälper)
Då till den stora frågan. Hur gör ni med humlen?? har ni typ nätpåsar liknande XXXXXXL tepåsar? Eller hur gör ni för att undvika att humlen sätter igen filtret??