Moderatorer: martinb, Webbgrupp
ekstedt skrev:Den har ju jäst i drygt två veckor vilket är väl tilltagen tid. Så det är knappast problemet.
When beer containing this yeast is packaged too early, it will continue to slowly ferment dextrins and cause over-carbonation. When pitching a proper cell count or pitching rate of a diastaticus yeast strain into the wort, some strains will fully ferment as quickly or nearly as quickly as any other brewers yeast, while other strains may take as long as 16 days to fully ferment a simple 12.4°P (1.050 SG) wort. A highly dextrinous wort may take longer to fully ferment. The problem of slow fermentation in already packaged beer is usually only a concern when diastaticus is introduced as a very small cell count, for example as an accidental contamination
ekstedt skrev:Angående malten så kan Fusarium-angripen malt ge upphov till flaskfontäner, men det är ganska ovanligt.
Djonk skrev:BE-134 är diastatisk, om det var den hade man kunnat förvänta sig bomber. Har du bryggt saison eller liknande nyligen?
ekstedt skrev:@djonk
Nu var det ju inte en diastaticusstam som hade använts. Men även dessa jäser normalt ut lika snabbt som annan jäst precis som din länk beskrev.
Om ölet har kontaminerats med brett eller diastaticus är det förstås en annan femma.
Bee skrev:Kolla SG på ölet från en gusher. om det är 1.008 så är det inte infekterat. Då kanske det bara är en felmätning av kolsyresocker.
Om SG är lägre än 1.008, då har du antingen inte jäst ut ölet ordentligt, eller så har du smuts/bakterier någonstans i utrustningen på den kalla sidan.
Hur smakar ölet? Smörkola/biopopcorn?
Oblandad starsan blir inte gammal. Blandad är bara fungerande så länge pH är under 3.5
dagw skrev:Det låter jobbigt. Har levt i tron att alla ev levande organismer dör grundligen efter 1 timmes kokande men alltså inte ?
Bee skrev:Kolla SG på ölet från en gusher. om det är 1.008 så är det inte infekterat. Då kanske det bara är en felmätning av kolsyresocker.
Om SG är lägre än 1.008, då har du antingen inte jäst ut ölet ordentligt, eller så har du smuts/bakterier någonstans i utrustningen på den kalla sidan.
Hur smakar ölet? Smörkola/biopopcorn?
Oblandad starsan blir inte gammal. Blandad är bara fungerande så länge pH är under 3.5
ekstedt skrev:dagw skrev:Det låter jobbigt. Har levt i tron att alla ev levande organismer dör grundligen efter 1 timmes kokande men alltså inte ?
Så är det i.o.f.s. inte, men just fusarium angriper ju säden redan på åkern. Notera att inte handlar om att det jäser extra på flaska i detta fall, så om det är Fusarium behöver man inte vara oroad för övertryck i flaskan.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 68 gäster