Hej Bryggarvänner!
Bilden nedan visa två öl från en Party gyle bryggning.
Huvudbatch kokades och kyldes i bryggverk och sidobatch kokades i gryta på spisen och fick flyttas över till en jäshink innan kylning.
(Spiralen gich inte ner i grytan...)
Inga klarningsmedel eller kallkrash.
29l OG 1.055 + 5l OG 1.030 blev resultatet
2l från huvudbatchen + 2l vatten fördes över till sidobatchen.
Huvudbatchen jästes i tunna och sidobatchen Carboy. Båda med US 05 i samma utrymme.
Rätt lika humleschema i båda med justering för grader öl...
Liten bittergiva på Simcoe
Simcoe, Mosaic & Equanot 15min
Simcoe, Mosaic & Equanot 30min hopstand vid 70grader
Sidobatchen tappade säkert temperatur under hopstand iom att den fick kylas i oisolerad jäshink.
I huvudbatchen använde jag humlepåsar men i sidobatchen gick pellets jakt ner i ölen.
Båda silades genom saritatyg innan de hamnade i jäskärl.
För huvudbatchen fångade tyget nästan ingenting, sidobatchen tog ett tag att sila av.
Blank öl var inte målet för denna bryggningen men är ändå nyfiken på varför skillnaden blev så stor?
Vad tror ni gjorde skillnanden?