Skulle behöva lite hjälp att tänka.. Jag har haft lite strul med oxiderade öl som ofta kommer tidigare än jag tycker är rimligt. Fick felsmaken bedömd i en annan öl av domare och han sa tvärsäker oxidering. Så jag känner igen den tydligt när den dyker upp.
Nu till klurigheten: Förra batchen (en NEPA på 4.8%) testade jag att tappa upp en flaska från fatet direkt efter den va färdigkolsyrad (1v), för en jämförelse några veckor senare med fatölen. Resultatet var att flaskan fortf va fin och fräsch, men fatet hade däremot utvecklat en lätt unken lukt redan efter 20-25 dagar. Så i fatet verkar oxideringen skett snabbare än samma öl på flaska.
Har nån av er varit med om detsamma? Det är som att fatet drar in syre på nåt sätt via nån av kopplingarna eller så.. (?) Får verkligen inte grepp om det. Jag kopplar till och med av ölslangen och sköljer den med StarSan efter varje gång jag tappar en öl, något som jag fick tips om. En bra metod som jag faktiskt gillar trots att det är lite bökigt. Gaskopplingen har suttit på konstant under tiden tills ölen tog slut.
Är det nån som kan klura lite med mig vore jag jäkligt tacksam!
Skickat från min iPhone med Tapatalk