Vad har ni byttat till nu när inte PBW och Starsan är slut?

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Re: Vad har ni byttat till nu när inte PBW och Starsan är sl

Inläggav Bee » torsdag 2019-10-24 13:23

Om jag minns rätt så tillför bleksaltet aktivt syre, på samma sätt som i PBW.
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 3022
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga

Re: Vad har ni byttat till nu när inte PBW och Starsan är sl

Inläggav Djonk » torsdag 2019-10-24 15:50

Kan finnas aktivt syre i maskindiskmedel också, men jag tror att det är högre koncentration i bleksaltet.
Djonk
Jästodlare
Jästodlare
 
Inlägg: 992
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: Vad har ni byttat till nu när inte PBW och Starsan är sl

Inläggav dagw » tisdag 2020-01-14 09:31

Står nu och väljer mellan Sanipro Rinse och Jodofor Io Star ( som finns på tex humle.se ). Någon som testat Jodofor Io Star ?

Jod är ju en klassisk bakteriedödare som inte har konstiga bieffekter (?).
dagw
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 72
Blev medlem: onsdag 2016-03-09 20:56

Re: Vad har ni byttat till nu när inte PBW och Starsan är sl

Inläggav Kenneth » tisdag 2020-01-14 09:41

Min erfarenhet av Jodofor är att det lätt missfärgar utrustningen.
En hävert och lite andra grejor jag hade blev grönfärgade vilket inte ser så trevligt ut.
Men det kanske beror på att jag hade för stark blandning eller att kontakttiden var för lång...
Härliga tider, strålande tider :)
Användarvisningsbild
Kenneth
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 890
Blev medlem: tisdag 2007-01-02 10:28
Ort: Stenhamra

Föregående

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 56 gäster