Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Bee » torsdag 2019-10-24 13:23
Om jag minns rätt så tillför bleksaltet aktivt syre, på samma sätt som i PBW.
-
Bee
- Munk
-
- Inlägg: 3035
- Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
- Ort: Stockholm - Åkersberga
av Djonk » torsdag 2019-10-24 15:50
Kan finnas aktivt syre i maskindiskmedel också, men jag tror att det är högre koncentration i bleksaltet.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av dagw » tisdag 2020-01-14 09:31
Står nu och väljer mellan Sanipro Rinse och Jodofor Io Star ( som finns på tex humle.se ). Någon som testat Jodofor Io Star ?
Jod är ju en klassisk bakteriedödare som inte har konstiga bieffekter (?).
-
dagw
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 72
- Blev medlem: onsdag 2016-03-09 20:56
av Kenneth » tisdag 2020-01-14 09:41
Min erfarenhet av Jodofor är att det lätt missfärgar utrustningen.
En hävert och lite andra grejor jag hade blev grönfärgade vilket inte ser så trevligt ut.
Men det kanske beror på att jag hade för stark blandning eller att kontakttiden var för lång...
Härliga tider, strålande tider
-
Kenneth
- Jästodlare
-
- Inlägg: 915
- Blev medlem: tisdag 2007-01-02 10:28
- Ort: Stenhamra
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 43 gäster