Guide till Budapest?

Diskutera, fråga och tipsa om öl, deras skapare, ställen där de kan njutas eller läsas om på bloggar eller annat - i hela världen

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Guide till Budapest?

Inläggav skyking » onsdag 2017-05-24 19:50

Jag ger mig av till Budapest i helgen och tänkte fiska efter lite tips om vad man inte bör missa i ölväg. Om jag inte missförstått det så finns det inga ungerska öl på bolaget (vilket ju gör att man inte riskerar att pröva något som man lika gärna skulle kunna pröva här hemma).

Finns det något man bör tänka på när man läser en öletikett? Jag antar att om det inte rör sig om främmande öltyper så kanske man kan uttyda det, men hur är det med de inhemska typerna (vilka nu de är, jag antar att de gör öl av pilsnertyp även där, men har de tradition av några andra öltyper?).

Vilka vattenhål bör man besöka (och då menar jag inte för att bada - det har jag förstått att det finns sådana vattenhål också)?
skyking
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1370
Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03

Re: Guide till Budapest?

Inläggav Christian H » torsdag 2017-05-25 08:53

Jag var i Budapest för några år sedan och då hittade jag ett ställe som heter Csak a Jó Sör! och ligger centralt i Pestdelen av stan. Det är en liten bottleshop några kranar. Jag fick hjälp av killen där att plocka med mig öl från ungerska småbryggerier, det kan vara en bra startpunkt.

https://www.ratebeer.com/places/city/budapest/0/94/
Christian H
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 32
Blev medlem: lördag 2015-09-12 19:48

Re: Guide till Budapest?

Inläggav Christian C » fredag 2017-05-26 11:45

Var där för två år sedan och googlade upp en krop i Judekvarteren där de hade craft beer. Inhemska microbryggerier hade sina öl där. En del kändes till och med som hemgjorda. Mycket intressant och kul. Låg en halvtrappa ned i en gatukorsning. Har googlat och letat nu i en halvtimme för att kunna ge dig adressen, men hittar det fanimej inte... Ligger i Judekvarteren iaf. Det verkade vara ett inhemskt ställe, vi som turister (frugan och jag) blev lite uttittade till en början.

Testa även Trofeé Grill där. Prisvärt och lite kul koncept. Man betalar ett fast pris vid entrén, sen äter och dricker man hur mycket man vill under tre timmar. Har en även en charkdisk där du pekar på vad du vill ha och får det grillat direkt. Turistfälla, men lite kul.
Naturen står alltid på det glömda misstagets sida!
Användarvisningsbild
Christian C
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 93
Blev medlem: måndag 2015-11-30 16:52

Re: Guide till Budapest?

Inläggav Rocksolid » tisdag 2017-05-30 17:00

Prova:
http://www.balnabudapest.hu/shop/jonas-craft-beer-house Bra ställe vid Donau med en hel drös craft beer.
http://romkocsmak.hu/index.php?id=romko ... p&kocsma=7 En ny typ av "skrotbarer" som är poppis i Ungern just nu. Annorlunda miljö med en hel del hantverksöl.
http://www.belgasorozo.com/fooldal Detta är en "Belgisk" restaurang med MASSOR av öl både på öl och flaska. Grymt käk och väldigt prisvärt. Också denna rätt fint vid floden.

PS: Såg att jag var lite sen med denna, men ni kanske är kvar eller åker denna helg ;)
Användarvisningsbild
Rocksolid
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 411
Blev medlem: onsdag 2015-08-05 08:49
Ort: Sundbyberg


Återgå till Öl, bryggerier, vattenhål och bloggar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron