Hej Timo
Tro mig kanske är fel ordval men är ganska passande.
Jag har skickat förslag och funerinagr till styrelsen för SHBF och ibland har jag fått svar ibland inte. Jag håller med dig i det stora men som förening kan jag tycka att man ska lyssna och ta till sig. Jag säger inte att man inte gör det men man visar inte om man gör det, jag hoppas du förstår vad jag menar här. Jag tycker det är en bra idé att utbilda sig till dommare etc. men det är så mycket mer än så. Man borde kunna hitta utbildningar etc. inom detta område som gör att man kan utveckla sig mer innan man blir dommare. Just nu är det ju det enda som man finner efter hembryggarkursen. Det borde gå att bredda det mesta, att ha olika steg för så man kan lära sig med tiden.
Man skulle kunna ha liknade:
Steg 1 = nybörjare
Steg 2 = Vidareutb.
Steg 3 = avancerad
Steg 4 = dommare
Dessa frågor och funderingar har jag skickat till SHBF styrlese redan för 1 år sedan och det skulle vara kul och se hur det går men tyvärr tycker jag att man lyser med sin frånvaro här på forumet. Det borde vara mer aktivitet i styrelsedelen kan jag säga, det är inte så svårt och slänga ut hur det går.
Detta skrev jag i ett mail till styrelsen 2015-08-14 (del av mailet)Det är några förslag från min sida sen även utbildning/kurser i smaker, felsmaker (eller vad det kallas). Jag är säker på att det finns en sådan stor kunskap "där ute" och man ska bara fånga den så att säga. jag tror inte alla är intresserade av att just gå till några av staden krogar på ölprovningar utan man vill lära sig mer av smaker mm kring hantverket och jag tror ni förstår vad jag menar. genom detta tror jag även att SHBF kan växa ytterligare (om man vill det)Jag har även påtalat det här med bryggkurser, att det är svårt att veta om man är med eller inte för det är någon form av intern kö och man aldrig vet. Upphör med det, man anmäler sig till SHBF via hemsidan och betalar där och man bokar när kurserna kommer upp. Man bör ha utbildare som är "certifierade" och utbildar på samma sätt inom hela SHBF. Jag kan blicka tillbaka på min bryggkurs nu och säga, det var ganska mycket som glömdes bort kan jag säga. Jag betalade 400:- för att vara med och brygga öl, det var ingen kurs utan en bryggning. Så här i efterhand så känner jag att det var nog mest för att man ville få in pengar för 10 pers är ju alltid 4000:-
Nu annonserar ju Microbryggerier, återförsäljare mm. ut att de har bryggkurser som för övrigt är 3 gånger så dyra men man fyller dessa stolar i alla fall. Så då blir frågan, vad missar SHBF här? Varför plockar man inte dessa när det kostar "bara"400:-? Jag vet att det är ideellt men man får en ersättning också.
Var inte meningen att kapa tråden och att det skulle bli ett långt svar men dettta är ett kärt ämne för mig då jag tycker man ibland går lite åt fel håll. Jag kommer stödja SHBF men som det är nu så anser jag att man abra betalar för en prenumation på Hembryggaren. Inget fel med det men jag tror inte att det är så som det var tänkt.