Sida 1 av 1

Oppigårds vs Poppels

InläggPostat: tisdag 2016-10-11 20:15
av MrAnders
Oppigårds har i många år varit ganska ensamma i Sverige om att vara ett svenska bryggeri som behärskar nya världens ölstilar utan att försvenska, göra det dåligt med konstiga bismaker, eller göra det extremt, utan sätta någon slags ära i balanserad öl. Dessutom har man sålt mycket öl och har helt ok priser på Systemet. De har varit ensamma i sin inriktning känns som, men har de senaste åren fått konkurrens från Poppels som gör samma ungefär sak. Poppels DIPA vann nyligen pris i Sthlms ölfestival så det vore intressant att testa mot motsvarande öl som jag antar är Thurbo från Oppigårds. Det vore intressant att ställa Poppel mot Oppigård överhuvudtaget. Detta har jag gjort men kan inte avgöra vilken som är bäst.

Vad jag således egentligen är uppriktigt nyfiken på är, vad tycker ni riktigt ölkunniga (jag är inte riktigt en av dem) om tesen att de båda bryggerierna tävlar om tronen om Sveriges bästa folkliga "amerikanska" bryggeri och vem vinner den kampen?

Re: Oppigårds vs Poppels

InläggPostat: tisdag 2016-10-11 21:36
av Lindh
Om jag är "riktigt ölkunnig" vet jag inte men här är mina 50 öre: Jag tycker att Poppels är mer amerikanska där Oppigårds kör betydligt mer försvenskat och lätttillgängligt för breda massan. Oppigårds har överlag väldigt hög kvalité med stabila smaker över batcherna. Det är lite orättvist att jämföra dom med tanke på storleksskillnaden. Bästa folkliga vi. Er Oppigårds men därmed inte sagt att de gör bäst öl. Att dom är på topp 100 hos bolaget med flera öl är en enorm bedrift. Poppels gör lite mer överraskande och spännande öl men jämfört med Omnipollo som safear dom en hel del.

Re: Oppigårds vs Poppels

InläggPostat: måndag 2016-10-17 15:04
av Jonas Johnsson
De båda är ju ganska lika i sitt tänk: båda har satsat på relativt få öl, som de i gengäld brygger bra och med jämn kvalitet. Sen har ju Oppigårds lite fler år på nacken här.

Personligen gillar jag Oppigårds bättre, trots att jag är Göteborgare och borde vara mer lokalpatriotisk.
Detta har endast att göra med att jag tycker de gör godare öl :) Jag tar hellre en Indian tribute än en nya världens IPA, jag tar hellre en Thurbo Stout än Poppels RIS.