Iscider- jäsning?

Här diskuteras tillverkning av mjöd, cider, sahti, gotlandsdricke och liknande!

Iscider- jäsning?

Inläggav Karl R » torsdag 2020-03-05 14:00

hej

Tänkte ge mig på att göra iscider till hösten, för en del av årets (kommande) skörd.
Jag tillsätter inte jäst utan låter det som sitter på skalen göra jobbet.
Men hur blir det med denna batchen, och tajmingen?
Ska när jag har isat ut musten (ismusten?) så har inte jästen växt till sig i det ordinarie cidern för att jag ska vilja ta över en del av den? Ska jag låta den vara fryst ett par månader och sen ta ut det som fallit till botten (koniskt kärl) eller nån annan lösning?
I fjol (2019 års skörd) så hade jag den spontanjästa till att stå i vart fall i tre månader i källartemp.

Tacksam för tips

//Karl
Användarvisningsbild
Karl R
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 797
Blev medlem: onsdag 2013-04-24 12:03
Ort: Eslöv

Återgå till Mjöd, Cider, Sahti och mer

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster