Här diskuteras tillverkning av mjöd, cider, sahti, gotlandsdricke och liknande!
av KonnichwaToYous » lördag 2018-10-13 16:14
Gör ett experiment där jag jäser cider av opastöriserad cidermust. Jag är osäker om det nu börjat växa mögel på ytan eller om det bara är ofarlig vildjäst. Vad tror ni?
-
KonnichwaToYous
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 39
- Blev medlem: söndag 2016-02-14 15:43
av KonnichwaToYous » lördag 2018-10-13 16:18
(Öppna bilden i en ny flik om ni vill kunna se mer ordentligt)
-
KonnichwaToYous
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 39
- Blev medlem: söndag 2016-02-14 15:43
av skyking » måndag 2018-10-15 09:06
Hur luktar det? Mögel luktar väl rätt annorlunda än jäst skulle jag gissa...
-
skyking
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1370
- Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03
av KonnichwaToYous » måndag 2018-10-15 17:39
skyking skrev:Hur luktar det? Mögel luktar väl rätt annorlunda än jäst skulle jag gissa...
Luktar inte illa alls. Luktar cider.
-
KonnichwaToYous
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 39
- Blev medlem: söndag 2016-02-14 15:43
av skyking » tisdag 2018-10-16 06:54
Då skulle jag tippa på att det är jäst. Jag skulle låta tiden utvisa - resurserna som går åt läggs väl ner innan detta stadium så du har egentligen inget att förlora på att vänta och se.
-
skyking
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1370
- Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03
Återgå till Mjöd, Cider, Sahti och mer
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 22 gäster