Här diskuteras tillverkning av mjöd, cider, sahti, gotlandsdricke och liknande!
av fluke12 » fredag 2018-08-31 17:10
Det har ju blivit massor av frukt i år och jag tänkte att musta en hel del av dessa och göra cider på.
Det blir ju en ganska neutral smak på en cider jäst på enbart äpplen. I de cidersatser jag kört med innan följer det ju med en påse men nån smakessens.
Fiss såna att köpa eller kan man använda nåt annat typ spritessenser, Fun Light saft eller annat?
-
fluke12
- Vattenbehandlare

-
- Inlägg: 267
- Blev medlem: fredag 2016-05-13 13:05
- Ort: Askeby Linghem
av Perwaste » lördag 2018-09-01 09:03
Varför inte liten klick smakstark hösthonung? Krusbär?
Det är åtminstone tankar som jag har med mina 25 liter som jag ska tappa om imorgon. Krusbär gav iaf en fantastisk smak åt förra årets mjöd.
//Perwaste
-
Perwaste
- Vattenbehandlare

-
- Inlägg: 323
- Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50
av fluke12 » lördag 2018-09-29 21:18
Perwaste skrev:Varför inte liten klick smakstark hösthonung? Krusbär?
Det är åtminstone tankar som jag har med mina 25 liter som jag ska tappa om imorgon. Krusbär gav iaf en fantastisk smak åt förra årets mjöd.
Ja hade jag bara haft detta så

-
fluke12
- Vattenbehandlare

-
- Inlägg: 267
- Blev medlem: fredag 2016-05-13 13:05
- Ort: Askeby Linghem
av fluke12 » lördag 2018-09-29 21:26
Testade nyss med min gamla cidersats som nu började kännas riktigt fin!
Lite halvtorr enligt många, men alla bismaker som jäst och svavel var nu borta efter 7 veckor.
Testade med att spetsa med Vikingsodas SmultronEssens.
Det funkade klockrent!6-7 mL till en liter gör det hela. Det är ju 100 mL i en flaska så do the math...
-
fluke12
- Vattenbehandlare

-
- Inlägg: 267
- Blev medlem: fredag 2016-05-13 13:05
- Ort: Askeby Linghem
av kiwawa » söndag 2018-09-30 07:20
Kanel och ingefära blir gott i cidern.
-
kiwawa
- Delmäskare

-
- Inlägg: 14
- Blev medlem: fredag 2015-11-06 16:31
Återgå till Mjöd, Cider, Sahti och mer
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst