Andra gången jag ger mig på Sahti. Första gången jästes sahtin med Soumen Hiiva, finsk brödjäst. Mycket skumbanan i den, den doften lugnade sig efterhand.
Denna gång en tresplit på kronjäst och kronjäst för söta degar med ytterligare en på us-05. Spännande utvärdering framför mig.
Stegmäskat 50-60-70-80, mha dekoktion. Og 1086 men trattade ner 200 g socker ändå. Ska låta brygderna åka in i kyl vid Sg 1030-ish. I enlighet m recept från hembryggaren.
Mitt reecept är en omskalning av det receptet (10 literut) men har ersatt 1kg pilsnermalt med gotländsk rökmalt. På det sättet får jag en lite mer odefinierad, alt kontinental, sahti, tänker jag. Även 10 g lågalfahumle i, för hållbarhetens skull.
Nån annan som bryggt sahti som har kommentar? Tacksam för input.

Skickat från min FRD-L09 via Tapatalk