skyking skrev:Altså Bortsett från att skaka så krävs det nog inköp för att kunna avgasa musten
Cobrac skrev:Äsch, det var ju typiskt. Fast vart bor du? Jag kan skicka ett provrör med Go-Ferm och Fermaid-O så att du klarar dig denna gång.
Såhär tänker jag att du ska göra:
1. Värm 2,5dl vatten så att det nästan kokar.
2. Lägg i 12,5 gr Go-Ferm
3. Vänta tills Go-Ferm och vatten har nått 38gr. Strö över 10gr EC-1118 låt stå (rör ej) i 15 min. Försök att hålla tempen på 38gr under denna kvart. Om jästen inte har blivit helt blötlagd under denna tid så tryck försiktigt på den så att den täcks av vattenlösningen.
4. Plocka ur 3dl av din mjöd och tillsätt långsamt under 45min.
5. Häll i jästslurryn i ditt jäskärl. OBS din jästslurry får absolut inte under några omständigheter ligga mer än 5-6 gr C varmare än tilltänkt must.
6. Syresätt efter bästa förmåga. Går inte att få för mycket syre.
7. Efter 24h,48h,72h samt efter 7dagar eller 1/3 sugar brake tillsätt 4,3gr Fermaid-O upplöst i mjödet eller lite vatten. Glöm ej att piska bort kolsyra innan du tillsätter näringen, blir en ganska brutal reaktion de första dagarna. Försök även syresätta ytterligare en gång efter 24h.
Återgå till Mjöd, Cider, Sahti och mer
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 13 gäster