Sida 2 av 2

Re: Mjöd dag

InläggPostat: torsdag 2018-01-18 10:52
av skyking
Jag är inte så säker på att citronskal skulle sänka pH. Visserligen är skalet också surt, men inte lika surt som själva fruktköttet. Skulle gissa att skalet har högre pH än mjöd vilket skulle göra att det inte har en chans att sänka pH.

Re: Mjöd dag

InläggPostat: torsdag 2018-01-18 13:44
av Frankerad
Tack för svaren. Min tanke är att eftersöta då det kommer bli knastertorr och troligen mycket känsligt för bitterhet och syror.
Min tanke var att ha i jäststop och eftersöta till 1.005-10 har inte riktigt bestämt mig än. Får nog smaka mig fram.

Men om jag förstår er rätt så kan jag slänga in citron skall nu vid primär jäsning tänkte nylon påse. Sen hälla över i två sekundärer och tillsätta jäststop. Sen i med Hallon in ens 10l satsen. Sen eftersöta efter smak.

Frågor:
Hur länge bör frukten ligga i kontakt för att laka ur sin smak?
Skall man tillsätts jäststop innan eller efter bären?

Tacksam för alla svar. Som sagt grön inom detta, men det känns som en helt ny värld öppnas med möjligheter.


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Mjöd dag

InläggPostat: tisdag 2018-09-25 08:59
av aenima
Har nyligen startat 6 stycken nya mjöd:

Rollo, ett mjöd gjort på äpplemust, en så kallad cyser
http://fearwolf.blogspot.com/2018/09/br ... rollo.html

Aethelwulf, mjöd på mörka vindruvor, en så kallad pyment
http://fearwolf.blogspot.com/2018/09/br ... lwulf.html

Aelle, ett traditionellt mjöd gjort på klöverhonung
http://fearwolf.blogspot.com/2018/09/br ... aelle.html

Porunn, ett traditionellt mjöd gjort på kastanjhonung
http://fearwolf.blogspot.com/2018/09/br ... orunn.html

Horik, ett traditionellt mjöd på ca 20% bovete och resten apelsinblomsterhonung
http://fearwolf.blogspot.com/2018/09/br ... horik.html

Judith, ett traditionellt mjöd gjort på apelsinblomsterhonung
http://fearwolf.blogspot.com/2018/09/br ... udith.html

/Peter