Mjöd dag

Här diskuteras tillverkning av mjöd, cider, sahti, gotlandsdricke och liknande!

Re: Mjöd dag

Inläggav skyking » torsdag 2018-01-18 10:52

Jag är inte så säker på att citronskal skulle sänka pH. Visserligen är skalet också surt, men inte lika surt som själva fruktköttet. Skulle gissa att skalet har högre pH än mjöd vilket skulle göra att det inte har en chans att sänka pH.
skyking
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1332
Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03

Re: Mjöd dag

Inläggav Frankerad » torsdag 2018-01-18 13:44

Tack för svaren. Min tanke är att eftersöta då det kommer bli knastertorr och troligen mycket känsligt för bitterhet och syror.
Min tanke var att ha i jäststop och eftersöta till 1.005-10 har inte riktigt bestämt mig än. Får nog smaka mig fram.

Men om jag förstår er rätt så kan jag slänga in citron skall nu vid primär jäsning tänkte nylon påse. Sen hälla över i två sekundärer och tillsätta jäststop. Sen i med Hallon in ens 10l satsen. Sen eftersöta efter smak.

Frågor:
Hur länge bör frukten ligga i kontakt för att laka ur sin smak?
Skall man tillsätts jäststop innan eller efter bären?

Tacksam för alla svar. Som sagt grön inom detta, men det känns som en helt ny värld öppnas med möjligheter.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Frankerad
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 4
Blev medlem: måndag 2017-04-03 08:47
Ort: Tjörn

Re: Mjöd dag

Inläggav aenima » tisdag 2018-09-25 08:59

Har nyligen startat 6 stycken nya mjöd:

Rollo, ett mjöd gjort på äpplemust, en så kallad cyser
http://fearwolf.blogspot.com/2018/09/br ... rollo.html

Aethelwulf, mjöd på mörka vindruvor, en så kallad pyment
http://fearwolf.blogspot.com/2018/09/br ... lwulf.html

Aelle, ett traditionellt mjöd gjort på klöverhonung
http://fearwolf.blogspot.com/2018/09/br ... aelle.html

Porunn, ett traditionellt mjöd gjort på kastanjhonung
http://fearwolf.blogspot.com/2018/09/br ... orunn.html

Horik, ett traditionellt mjöd på ca 20% bovete och resten apelsinblomsterhonung
http://fearwolf.blogspot.com/2018/09/br ... horik.html

Judith, ett traditionellt mjöd gjort på apelsinblomsterhonung
http://fearwolf.blogspot.com/2018/09/br ... udith.html

/Peter
En av medlemmarna i hembryggargänget Fear Wolf Brewery:
Blogg
aenima
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 222
Blev medlem: lördag 2009-12-26 15:18

Föregående

Återgå till Mjöd, Cider, Sahti och mer

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst