skyking skrev:
Är du möjligen också mjödbryggare? Har du någon uppfattning om vilken honung som passar bäst/bra till att göra mjöd? Bör den vara färsk (nyslungad har jag för mig det heter)? När är det sässong för honung? Jag såg ett bi igår, så det börjar väl närma sig.
Brukar odlare ha honung över att sälja? Vad kan man isf räkna med att få betala för honungen?
Ursäkta supersent svar.
Vi slungar första gångerna veckan innan midsommar ungefär.
Hurvida om nyslungad är bäst eller ej vet jag inte, det jag kan tänka mig är att nyslungad som inte kristaliserats än löser sig bättre i vatten.
Nyslungad är oftast billigare än rörd honung då biodlaren slipper allt efterarbete med honungen.
Om du pratar med rätt biodlare då vill säga, går du på en marknad och köper nyslungad på burk kan det istället vara dyrare.
Prata med en biodlare i närheten och kolla, förklara vad du ska ha det till så kommer det säkert bli bra.
Är inte mjödbryggare men tänkte försöka mig på det nu i sommar
