När brygger man mjöd?

Givetvis kan man ju brygga det närsomhelst kan jag tänka mig, honung finns ju året om.
Men jag har tänkt mig att försöka komma över nyslungad honung direkt från odlare (har inte letat upp någon än). När är det säsong för honung och vilken del av säsongen är bäst för mjöd? Är det någon speciell honung som är att föredra?
Jag föredrar nog att jäsa utan temperaturkontroll. Funkar jästemperatur man får under honungssäsongen för jäsning? jag jäser i vanlig lägenhet så temperaturen blir högre på sommaren (har ej AC eller källare).
En sista fråga angående desinficering: endel förordar att man inte kokar honungen, är mikroorganismer via honungen något man behöver oroa sig för eller är det bara att lösa upp honungen i vatten och köra?
Men jag har tänkt mig att försöka komma över nyslungad honung direkt från odlare (har inte letat upp någon än). När är det säsong för honung och vilken del av säsongen är bäst för mjöd? Är det någon speciell honung som är att föredra?
Jag föredrar nog att jäsa utan temperaturkontroll. Funkar jästemperatur man får under honungssäsongen för jäsning? jag jäser i vanlig lägenhet så temperaturen blir högre på sommaren (har ej AC eller källare).
En sista fråga angående desinficering: endel förordar att man inte kokar honungen, är mikroorganismer via honungen något man behöver oroa sig för eller är det bara att lösa upp honungen i vatten och köra?