har funderingar på att göra iscider, men har lite svårt att hitta vilken OG jag ska sikta på.
I ena fallet, från (The big book of Cidermaking, Shockey) nämner de OG 1.098. Magnus Vasilis i hembryggning Halleluja nämnde OG 1.135 i deras podd häromdagen (har inte skaffat mig hans bok än).
Här finns flera delar
1) kan man räkna med att cidern jäser ut fullt (ca 1.000) även fast man har att göra med alkoholstyrkor på mellan 11-16% abv? Spontanjäsning är det som ska göras. Jag kommer tappa över en del av den vanliga cidern, som då är i full jäsning, över till den stärkta musten, för att få igång denna jäsning.
2) Hur tänker man kring balansen mellan alkoholsötman och äppelsmaken? Klart att olika äpplen skiljer sig, men utifrån ett generellt perspektiv
Jag har även fått till mig att man ska enbart använda söta äpplen i en iscider (Vasilisis, podden). Varför förstår jag dock inte.