Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Bee skrev:Wit, IPA eller Hopfenweizen?
ekstedt skrev:Precis, men vilken av dem?
Bee skrev:Det kan bara @alegi svara på. Det är hans öl.
Han får läsa typdeffen för dom och avgöra vilken som passar. Svårt utan att smaka ölet.
"Maltigheten, som ska vara låg,
bör ha karamelliga inslag."
alegi skrev:Jag har då alltså gjort en IPA bryggd på 50% omältat vete och 50% pilsnermalt och mycket humle, där jag även haft i citrongräs, koriander och apelsinskal och sedan använt en belgisk jäst för jäsning.
En witbier av belgisk stil fast alkohol och humle som en IPA. Men osäker på vilken klass den hamnar i.
Söker man wit IPA eller white IPA så brukar samma länkar komma på, wit betyder la vitt så white IPA och wit IPA är väl samma, men sen finns ju även belgisk IPA. Så blir redigt osäker.
Bee skrev:Som vi svarat tidigare. Hur smakar den?
Det är jättesvårt att svara på.
Rent spontant skulle jag säga
8B Modern Stout & Porter, men du har missat OG med 5 pinnar, så det är inte rätt att lämna in den där.
Återigen, läs typdeffen innan bryggning så kommer det bli mycket lättare att få bra resultat på SM.
erik86 skrev:Skulle spontant oxå placerat de i modern Stout om man följer svenska typdef.
Brygger med bjcp 2015 i BS så lätt att man blir lite blind. Förstår dock inte varför man anammat american Stout i svenska typdef. Som jamil skriver i brew Classic style så är am. Stout en snarlik stil foreign extra Stout förutom att den är lite starkare, lite beskare samt amerikans humle av citrus karaktär. Kommer nog chansa in den i foreign extra Stout.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster