Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
humlekotte skrev:Tror det är 4 liter "Mash Tun Addition" du behöver. Har googlat fram det värdet, jag har ett annat, liknande bryggverk där jag stångats med de här siffrorna.
Men tittar man på ditt första inlägg så har du tillräckligt med mäskvatten så det borde inte vara det. Allt ser egentligen bra ut.
Använder du Viking Pilsnermalt färdigkrossad? Den är för fin/mjölig för mej och jag har fått bädden att sätta igen. Det drar ner effektiviteten ordentligt. Kan det vara nåt sånt?
luxury Design skrev:
Därefter kyler jag vörten med kylspiralen i ca 17min till 22grader.
Jag tippar på att det är i koppar. Vår kylspiral i koppar på 5m rör kyler 20 liter på ca 10-15 minuter.Velvetize skrev:FRÅGA? Vad har du för kylspiral som kan kyla så fort som ca 17min.
Min original från bulldog (ca5-6m) brukar ta 50-60min att kyla till 20grader (ca 25liter).
Hur kyler du så snabbt?
martinb skrev:Jag tippar på att det är i koppar. Vår kylspiral i koppar på 5m rör kyler 20 liter på ca 10-15 minuter.Velvetize skrev:FRÅGA? Vad har du för kylspiral som kan kyla så fort som ca 17min.
Min original från bulldog (ca5-6m) brukar ta 50-60min att kyla till 20grader (ca 25liter).
Hur kyler du så snabbt?
Återgå till Bulldog och Coobra
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 2 gäster