Hej,
Tänkte försöka mig på en 100W IPA Klon.
Ska kanske även berätta att jag är nybörjare och att jag enbart har 2 bryggningar i ryggen.
Receptet är enligt nedan:
Malt
Pilsner 5 kg
CaraPils 200 gr.
Strösocker 200 gr.
Humle
Amarillo 25 gr. Hopstand
Mosaic 25 gr. Torrhumla dag 10
Centennial 100 gr. Torrhumla dag 10
Jäsning
Lallemand New England 18-22 grader
Mäskning
In-mäskning 67 C 60 min
Ut-mäskning 78 C 10 min
Nu till mina frågor. Man ska ha i 200gr strösocker, vad för socker använder man då? Vanligt strösocker som finns på ICA eller?.. Och varför ska man ha i strösockret?
När det är dags för flaskning, jag brukar använda mig av carbonation drops. Ska jag fortfarande ha i det? Blir ju väldigt mycket socker man har i...
Säkert jätte dumma frågor, men vore tacksam för svar.