Klon på Brooklyn Defender IPA?

Kategorin för allt relaterat till sk. kloner, det vill säga hembryggarvarianter av kommersiellt producerade öl.

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Klon på Brooklyn Defender IPA?

Inläggav Skogstorpsbryggarn » torsdag 2019-10-17 11:31

Nån som bryggt någon klon på Brooklyn Defender IPA? Det ligger en del info ute på deras egna hemsida om ingredienser, men inte hur mkt av varje: https://brooklynbrewery.com/brooklyn-be ... fender-ipa

Tänkte brygga en klon oavsett, men inspel från andra som testat ger bättre förutsättningar såklart.
Skogstorpsbryggarn
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 135
Blev medlem: söndag 2019-04-14 12:19
Ort: Eskilstuna

Re: Klon på Brooklyn Defender IPA?

Inläggav martinb » torsdag 2019-10-17 11:46

Det brukar väl vara av det klassiska snittet på ingredienslistan att det som är mest av är först. Iom att den är rätt ljus så tippar jag på att du inte har mer än 5% av specialmalterna och kanske 5% av munchneren. Sen får du labba med humlen. Dofta och smaka och anteckna vilka karaktärer du finner och jämför med vad man kan förvänta sig att få ut av humlen. Om den är rätt torr kanske ett FG på 10Ö inte är helt fel utångspunkt. Då blir det ett OG på ca 52Ö.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på Facebook & HBG2.se
Användarvisningsbild
martinb
Utbildningsansvarig
 
Inlägg: 1035
Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
Ort: Helsingborg

Re: Klon på Brooklyn Defender IPA?

Inläggav Skogstorpsbryggarn » torsdag 2019-10-17 19:12

Tack. Funderar på nåt åt detta håll:

Klon Brooklyn Defender IPA
American IPA
5.3% / 12.1 °P
Recipe by
Skogstorpsbryggarn

All Grain

Default
70.4% efficiency
Batch Volume: 12 L
Boil Time: 60 min

Mash Water: 7.24 L
Sparge Water: 11.88 L
Total Water: 19.12 L
Boil Volume: 16.55 L
Pre-Boil Gravity: 1.041

Vitals
Original Gravity: 1.049
Final Gravity: 1.009
IBU (Tinseth): 57
Color: 10.2 EBC

Mash

Temperature — 65 °C — 60 min

Malts (2.68 kg)
2.4 kg (89.6%) — Castle Malting Chateau Pale Ale — Grain — 5.5 EBC
140 g (5.2%) — Viking Malt Munich Light — Grain — 15 EBC
70 g (2.6%) — Viking Malt Caramel Pale — Grain — 8 EBC
70 g (2.6%) — Weyermann Carared — Grain — 50 EBC

Hops (120 g)
10 g (12 IBU) — Amarillo 7.7% — Boil — 30 min
10 g (15 IBU) — Centennial 9.7% — Boil — 30 min
15 g (21 IBU) — Simcoe 13.7% — Boil — 15 min
10 g (8 IBU) — Amarillo 7.7% — Boil — 15 min
15 g — Simcoe 13.7% — Boil — 0 min
10 g — Amarillo 7.7% — Boil — 0 min
10 g — Cascade 7.6% — Boil — 0 min
20 g — Amarillo 7.7% — Dry Hop — day 14
20 g — Simcoe 13.7% — Dry Hop — day 14

Miscs
0.48 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash
0.7 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mash
1.7 g — Gypsum (CaSO4) — Mash
0.5 ml — Lactic Acid 80% — Mash
0.82 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Sparge
1.2 g — Epsom Salt (MgSO4) — Sparge
2.91 g — Gypsum (CaSO4) — Sparge

Yeast
1 pkg — Fermentis US-05 Safale American

Fermentation
Primary — 20 °C — 5 days
Primary — 23 °C — 9 days
Primary — 18 °C — 3 days
Cold Crash — 2 °C — 2 days

Carbonation: 2.4 CO2-vol

Water Profile
Ca+2 98
Mg+2 15
Na+ 18
Cl- 49
SO4-2 209
HCO3- 70
Skogstorpsbryggarn
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 135
Blev medlem: söndag 2019-04-14 12:19
Ort: Eskilstuna


Återgå till Klonrecept

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 17 gäster

cron