Kategorin för allt relaterat till sk. kloner, det vill säga hembryggarvarianter av kommersiellt producerade öl.
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av martinb » torsdag 2019-10-17 11:46
Det brukar väl vara av det klassiska snittet på ingredienslistan att det som är mest av är först. Iom att den är rätt ljus så tippar jag på att du inte har mer än 5% av specialmalterna och kanske 5% av munchneren. Sen får du labba med humlen. Dofta och smaka och anteckna vilka karaktärer du finner och jämför med vad man kan förvänta sig att få ut av humlen. Om den är rätt torr kanske ett FG på 10Ö inte är helt fel utångspunkt. Då blir det ett OG på ca 52Ö.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på
Facebook &
HBG2.se
-
martinb
- Utbildningsansvarig
-
- Inlägg: 1035
- Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
- Ort: Helsingborg
-
av Skogstorpsbryggarn » torsdag 2019-10-17 19:12
Tack. Funderar på nåt åt detta håll:
Klon Brooklyn Defender IPA
American IPA
5.3% / 12.1 °P
Recipe by
Skogstorpsbryggarn
All Grain
Default
70.4% efficiency
Batch Volume: 12 L
Boil Time: 60 min
Mash Water: 7.24 L
Sparge Water: 11.88 L
Total Water: 19.12 L
Boil Volume: 16.55 L
Pre-Boil Gravity: 1.041
Vitals
Original Gravity: 1.049
Final Gravity: 1.009
IBU (Tinseth): 57
Color: 10.2 EBC
Mash
Temperature — 65 °C — 60 min
Malts (2.68 kg)
2.4 kg (89.6%) — Castle Malting Chateau Pale Ale — Grain — 5.5 EBC
140 g (5.2%) — Viking Malt Munich Light — Grain — 15 EBC
70 g (2.6%) — Viking Malt Caramel Pale — Grain — 8 EBC
70 g (2.6%) — Weyermann Carared — Grain — 50 EBC
Hops (120 g)
10 g (12 IBU) — Amarillo 7.7% — Boil — 30 min
10 g (15 IBU) — Centennial 9.7% — Boil — 30 min
15 g (21 IBU) — Simcoe 13.7% — Boil — 15 min
10 g (8 IBU) — Amarillo 7.7% — Boil — 15 min
15 g — Simcoe 13.7% — Boil — 0 min
10 g — Amarillo 7.7% — Boil — 0 min
10 g — Cascade 7.6% — Boil — 0 min
20 g — Amarillo 7.7% — Dry Hop — day 14
20 g — Simcoe 13.7% — Dry Hop — day 14
Miscs
0.48 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash
0.7 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mash
1.7 g — Gypsum (CaSO4) — Mash
0.5 ml — Lactic Acid 80% — Mash
0.82 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Sparge
1.2 g — Epsom Salt (MgSO4) — Sparge
2.91 g — Gypsum (CaSO4) — Sparge
Yeast
1 pkg — Fermentis US-05 Safale American
Fermentation
Primary — 20 °C — 5 days
Primary — 23 °C — 9 days
Primary — 18 °C — 3 days
Cold Crash — 2 °C — 2 days
Carbonation: 2.4 CO2-vol
Water Profile
Ca+2 98
Mg+2 15
Na+ 18
Cl- 49
SO4-2 209
HCO3- 70
-
Skogstorpsbryggarn
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 135
- Blev medlem: söndag 2019-04-14 12:19
- Ort: Eskilstuna
Återgå till Klonrecept
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst