Planerar att brygga en klon/variant på Bulldog Big White. Är inte nödvändigtvis ute efter att få en perfekt klon -- mer göra ett öl "i stilen". Den information jag har hittat säger följande:
Malts: Bulldog Pale Ale (55%) Vete (40%), Caraplus 10 (5%).
Whirlpool Hops: Citra
Dry Hops: Citra, Galaxy, Pacific Jade
IBU: 55
Step infusion mäsk: 50°, 67°, 72°
(har också läst någonstans att Scottish Ale-jästen skulle vara lämplig)
Jag tänker mig 20 liter ner i tunnan. 3,5 kg pale ale malt och 2 kg vetemalt. Beräknat OG 1.060. Jäsa med Scottish Ale och Magnum som 60 min giva till ~ 55 IBU. Men jag behöver hjälp med ett rimligt humleschema... Har tillgängligt: 100g Pacific Jade, 100g Citra (och händelsevis 20g Nelson S i frysen).
Någon som kan hjälpa mig med förslag?
/rili