Hallå!
Jag gjorde ett försök att klona deras WinterAle innan Jul. Resultatet blev myckat lyckat och någorlunda likt, I blindtest föredrog de flesta min variant
Lade min på teoretiska EBC34 vilket blev något mörkare än originalet.
Påskölen är förvisso något annat även om jag tycker den påminner smakmässigt. Påskölen verkar ju inte innehålla Chokladmalt vilket förklarar att den är ljusare, kanske är maltbasen samma i övrigt? Sen är det helt andra humlesorter i Påskölen mot i WinterAle. Lägger ut mitt WinterAle recept, kanske kan du ha någon nytta utav det:
Volym efter kok (innan humle och jästförluster) = 22,5L
OG56 FG14 5,5%
Maris Otter 90,00% 4,9kg
Carapils 2,50% 140g
Caramünich II 2,50% 140g
Melanoidmalt 2,50% 140g
Chokladmalt 2,50% 140g
Mäskade 60min vid 67grader
Fuggles p 5,0% 60min 25g
Chinook p 12,5% 20min 25g
East Kent Golding p 5,3% 10min 25g
Cascade p 7,0% 0min 25g
Centennial p 11,0% 0min 25g
Cascade (Torr) p 7,0% Torr 35g
Centennial (Torr) p 11,0% Torr 35g
Jäst US-05
Lycka till
MVH
//NJN